1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Frittata
  6. Frittata met spekreepjes champignons prei knoflook en Parmezaanse kaas

Frittata met spekreepjes champignons prei knoflook en Parmezaanse kaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020

Ingrediënten 2 personen


1 eetlepel zonnebloemolie
75 gram magere gerookte spekeepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
200 gram witte champignons, in plakjes
1 dunne prei, in kleine stukjes
4 eieren (M)
125 gram magere kwark of zure room
Peper, zout naar smaak
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels gehakte peterselie
plm. 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas




Verder heb je nodig


Taartvorm van plm. 20 cm doorsnede voor 2 personen.
voor 4 personen met de dubbele hoeveelheid aan ingrediënten, heb je een taartvorm van 26 cm doorsnede nodig


De frittata is in de oven mooi gerezen.
De frittata is in de oven mooi gerezen.
Frittata met spekreepjes champignons prei knoflook en Parmezaanse kaas
Frittata met spekreepjes champignons prei knoflook en Parmezaanse kaas

Een frittata is een Italiaans recept met voornamelijk eieren en groenten.
Frittata is ontstaan uit armoede zoals veel gerechten in Italië.
Een frittata wordt meestal in de oven gemaakt.
Je kunt de frittata vullen met allerlei groenten, vleesresten en ook met een restant deegwaren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de vorm in met een beetje olie.

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak ca. 5 min. mee. Bak de sjalotsnippers en de knoflook ook even mee.
Meng de fijn gesnipperde prei en de gehakte peteselie hierdoor

Klop de eieren los met de kwark of zure room..
Roer 1/3 deel van de kaas door de eieren.
Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano.
Schep het champignon-spek-mengsel in de ingevette taartvorm.
Schenk het eimengsel erover en strijk glad.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de frittata in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

Serveertip

Wij hebben dit gegeten met gebakken aardappelen en een lekkere bak kropla.
Probeer eens: https://www.smulweb.nl/recepten/1445945/Kropsla-zoals-mijn-moeder-die-maakte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top