Nutella Coxinha

  • Braziliaans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020
  • Nutella Coxinha

    Nutella Coxinha

    Nutella Coxinha

Je kent dat zoete en knapperige coxinha-deeg aan de buitenkant, met een uitbarsting van nutella als je een hap neemt?
Nou, na verschillende ervaringen denk ik dat we tot het recept zijn gekomen dat het dichtst bij perfectie ligt.
Makkelijk en zonder mysteries, wij van Coxinha.nl hebben besloten om dit heerlijke recept met je te delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram suiker
50 gram margarine
600 ml melk
300 gram tarwebloem
Koude melk
Paneermeel
Frituurolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een weegschaal
Een maatbeker
Vork of lepel
Eén grote pan
Een stevige houten pollepel
2 Schaaltjes voor het paneren
Een frituur
Keukenpapier

Bereidingswijze

HET DEEG

Doe de boter en de suiker in een grote pan en verwarm het 2 minuten op laag vuur, roer af en toe.
Voeg de melk toe en verwarm het mengsel tot het kookt, blijf af en toe roeren.

Voeg het tarwebloem toe en blijf het deeg mengen tot het volledig los van de pan komt.

Haal het deeg uit de pan en laat het afkoelen in een beboterde bak, kneed het wanneer het nog een beetje warm is en begin met het modelleren van de coxinha.

Strek 25 gram deeg uit in je hand tot een kleine schijf en voeg een schepje nutella toe in het midden. Vorm nu de Coxinha. (Kegelvorm)

Nadat het gevormd en goed gesloten is,(het mag geen gaten meer hebben) dompel je de Coxinha in de koude melk en dep je hem af met wat keukenpapier. Rol hem daarna direct door het paneermeel.

BAKTIJD:

Verhit de olie tot 180 graden en bak de coxinha ca. 3 minuten af tot ze goudbruin zijn.

Ik weet zeker dat je om meer zult vragen. Geniet ervan!

Serveertip

Bestrooi de Nutellacoxinhas eens met poedersuiker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten