Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

  • Belgisch, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020
  • Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

    Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

    Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

Lekker als ontbijt of tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor 12 pannenkoekjes:
200 g zelfrijzende bloem    (of 200 g gewone bloem + 6 g bakpoeder)
snuifje zout
200 ml halfvolle melk
1 ei
80 g rozijnen
2 appels
3 el boter
45 g poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Zeef de zelfrijzende bloem in een ronde kom. Strooi er een snuifje zout over.
-Bevochtig met 150 ml melk en voeg het volledige ei toe. Klop het beslag glad met een klopper. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer goed.
-Laat de rozijnen weken in water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Voeg toe aan het beslag.
-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes: voeg toe aan het beslag.
-Laat een eetlepel boter uitsmelten in een koekenpan bak daarna een drietal pannenkoekjes. De koekjes hebben een diameter van ongeveer zes à acht centimeter.
-Serveer met een vleugje poedersuiker.

Bron

lekker van bij ons -chef = Claudia Allemeersch

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten