1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

  • Belgisch, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor 12 pannenkoekjes:
200 g zelfrijzende bloem €€€(of 200 g gewone bloem + 6 g bakpoeder)
snuifje zout
200 ml halfvolle melk
1 ei
80 g rozijnen
2 appels
3 el boter
45 g poedersuiker



Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels
Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

Lekker als ontbijt of tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zeef de zelfrijzende bloem in een ronde kom. Strooi er een snuifje zout over.
-Bevochtig met 150 ml melk en voeg het volledige ei toe. Klop het beslag glad met een klopper. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer goed.
-Laat de rozijnen weken in water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Voeg toe aan het beslag.
-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes: voeg toe aan het beslag.
-Laat een eetlepel boter uitsmelten in een koekenpan bak daarna een drietal pannenkoekjes. De koekjes hebben een diameter van ongeveer zes à acht centimeter.
-Serveer met een vleugje poedersuiker.

Bron

Lekker van bij ons -chef = Claudia Allemeersch



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top