1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mueslireep

Mueslireep

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020

Ingrediënten 4 personen


200 ml melk
2 el honing
100 g muesli
1 el kaneel
20 g gepofte quinoa
60 g noten
1 handje kokosrasp
Voor de afwerking:
1 dl melk
200 g karamelsnoepjes (bv. Werther's Original)


Verder heb je nodig


Bakblik
bakpapier

Mueslireep
Mueslireep

Deze snack is perfect voor onderweg. En je zal er niet genoeg van kunnen krijgen, beloofd! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Verwarm de melk met de honing en meng.
-Haal de mengeling van het vuur en voeg hier de muesli en de kaneel aan toe. Laat dit ongeveer 30 minuten trekken tot de melk is opgenomen.
-Voeg de gepofte quinoa, noten en kokosrasp toe en meng alles goed door elkaar.
-Bekleed een bakblik met bakpapier en stort er de massa in uit. Druk de massa aan alle kanten goed aan, leg er een vel bakpapier op en wrijf de massa mooi effen. Bak de muesli ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna een beetje afkoelen.
-Verwarm 1 dl melk (laat niet koken) en smelt er de karamelsnoepjes in. Giet uit over de muesli en laat het geheel goed afkoelen.
-Snijd de gebakken muesli in repen.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top