Kruidenboter met rode wijn

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020
  • Kruidenboter met rode wijn

    Kruidenboter met rode wijn

    Kruidenboter met rode wijn

Kruidenboter maken, dat is snel, makkelijk én de boter smaakt heerlijk als afwerking van jouw gerecht. Lekker bij rundvlees of gepofte aardappelen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g hoeveboter, op kamertemperatuur
1 rode ui
2 tenen knoflook
een klontje boter
4 takken tijm
1 blaadje laurier
120 ml rode wijn
1 el honing
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vershoudfolie

Bereidingswijze

-Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn.
-Doe een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de ui met de knoflook. Rits de tijmblaadjes van 2 takjes en doe dit bij de ui.
-Blus met de rode wijn en voeg de laurier en honing toe. Laat de wijn helemaal inkoken en laat afkoelen.
-Rits ondertussen de tijmblaadjes van de overgebleven 2 takken en doe dit bij de afgekoelde uitjes.
-Voeg de 250 g zachte boter toe en meng alles goed door elkaar.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.
-Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon).
Lekker bij een stukje wild, gebakken champignons, gepofte aardappel of een stukje geroosterd rundvlees.

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

Je kan de rode wijn ook vervangen door (kriek)bier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten