1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kruidenboter met rode wijn

Kruidenboter met rode wijn

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g hoeveboter, op kamertemperatuur
1 rode ui
2 tenen knoflook
een klontje boter
4 takken tijm
1 blaadje laurier
120 ml rode wijn
1 el honing
peper en zout


Verder heb je nodig


Vershoudfolie


Kruidenboter met rode wijn
Kruidenboter met rode wijn

Kruidenboter maken, dat is snel, makkelijk én de boter smaakt heerlijk als afwerking van jouw gerecht. Lekker bij rundvlees of gepofte aardappelen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn.
-Doe een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de ui met de knoflook. Rits de tijmblaadjes van 2 takjes en doe dit bij de ui.
-Blus met de rode wijn en voeg de laurier en honing toe. Laat de wijn helemaal inkoken en laat afkoelen.
-Rits ondertussen de tijmblaadjes van de overgebleven 2 takken en doe dit bij de afgekoelde uitjes.
-Voeg de 250 g zachte boter toe en meng alles goed door elkaar.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.
-Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon).
Lekker bij een stukje wild, gebakken champignons, gepofte aardappel of een stukje geroosterd rundvlees.

Serveertip

Je kan de rode wijn ook vervangen door (kriek)bier.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top