Simpele, zomerse notenrijstsalade, jum jum

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2020

Op een zomerse, warme dag heeft niemand zin om lang in een warme keuken te moeten staan koken, de oplossing:    notenrijstsalade!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak notenrijst (Plus, Lassie, AH

Dressing:
1 eetlepel mosterd
2 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie (extra virgine)

1 ui (geel of rood), gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
8 cherrytomaten, in kleine stukjes
1 bol mozzarella, in stukjes
1 paprika, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
basilicumblaadje

evt. peper (naar eigen smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
schaal
mengkommetje

Bereidingswijze

1. Kook de rijst in ruim kokend water in 8 minuten gaar en giet af, laat het nog enkele minuten staan. Verdeel het over een ruime schaal om af te koelen.

2. Maak de dressing in een schaaltje aan.

3.Snijd de overige ingrediënten en zet klaar. Houd de mozzarella apart en bestrooi dit als laatste over je gerecht.

4. Als de rijst is afgekoeld voeg je de overige ingrediënten toe(behalve de mozzarella) en meng je dit door elkaar. Vervolgens voeg je de dressing toe en meng dit ook weer door elkaar. Proef de salade en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi als laatste de salade met de mozzerella.

Bron

Pak rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten