Nachos alla Marieke

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2020
  • Nachos alla Marieke

    Nachos alla Marieke

    Nachos alla Marieke

Hoe vaak eet je niet in een restaurant lekkere nachos en thuis lukt het dan net allemaal niet zoals je zou willen. Door wat te experimenteren (en dat is niet na 1x....) is het mij toch gelukt om voor ons lekkere nachos te maken, zoals wij ze graag zouden willen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zak Tortilla chips Naturel
1 rode ui, in halve ringen
1 paprika, in kleine blokjes
1 tomaat (of 4 cherry tomaatjes), in kleine blokjes
300 gr gehakt (rund of half om half)
6 plakjes cheddar kaas (President Burger of Cow cheese slice AH)

evt. creme fraiche of sour cream

Kruiden van de gehakt: (afhankelijk of je een theelepel wilt gebruiken of eetlepel), voor 300 gram gehakt is een theelepel(thl) voldoende = 1x
2x paprikapoeder (bijv: 2 thl)
1x komijn (bijv. 1 thl)
1 vers teentje knoflook
0,5x cayennepeper (bijv; 1/2 thl)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
ovenschaal
koekenpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht)

1. Rul het gehakt in de koekenpan en voeg de kruiden toe (zie ingrediënten kruiden van het gehakt), ik heb deze kruiden al in een potje omdat ik ze vaker gebruik, dus kruid op gevoel.

2.Snijd de paprika, ui en voeg toe aan de gehakt. Vervolgens de tomaat snijden en toevoegen.

3.Bestrooi de ovenschaal met de tortilla en verdeeld het gehaktmengsel hierover.

4. Als laatste verdeel de plakjes cheddar over de schotel en zet voor 10 minuten in de oven

comer sabroso!

Serveertip

Evt. kun je creme fraiche toevoegen maar was geen meerwaarde voor ons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten