Nachos alla Marieke
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2020
Hoe vaak eet je niet in een restaurant lekkere nachos en thuis lukt het dan net allemaal niet zoals je zou willen. Door wat te experimenteren (en dat is niet na 1x....) is het mij toch gelukt om voor ons lekkere nachos te maken, zoals wij ze graag zouden willen.
Ingrediënten 2 personen
1 zak Tortilla chips Naturel1 rode ui, in halve ringen
1 paprika, in kleine blokjes
1 tomaat (of 4 cherry tomaatjes), in kleine blokjes
300 gr gehakt (rund of half om half)
6 plakjes cheddar kaas (President Burger of Cow cheese slice AH)
evt. creme fraiche of sour cream
Kruiden van de gehakt: (afhankelijk of je een theelepel wilt gebruiken of eetlepel), voor 300 gram gehakt is een theelepel(thl) voldoende = 1x
2x paprikapoeder (bijv: 2 thl)
1x komijn (bijv. 1 thl)
1 vers teentje knoflook
0,5x cayennepeper (bijv; 1/2 thl)
Benodigdheden
ovenovenschaal
koekenpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht)
1. Rul het gehakt in de koekenpan en voeg de kruiden toe (zie ingrediënten kruiden van het gehakt), ik heb deze kruiden al in een potje omdat ik ze vaker gebruik, dus kruid op gevoel.
2.Snijd de paprika, ui en voeg toe aan de gehakt. Vervolgens de tomaat snijden en toevoegen.
3.Bestrooi de ovenschaal met de tortilla en verdeeld het gehaktmengsel hierover.
4. Als laatste verdeel de plakjes cheddar over de schotel en zet voor 10 minuten in de oven
comer sabroso!
Serveertip
Evt. kun je creme fraiche toevoegen maar was geen meerwaarde voor ons.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties