1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Au­ber­gi­ne­schnit­zels met mos­terd­saus

Au­ber­gi­ne­schnit­zels met mos­terd­saus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2020

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines
1 teen knoflook
50 g tarwebloem
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde oregano
100 g panko
2 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
3 el milde olijfolie
500 g diepvries ovenfriet
½ citroen
2 el mosterd
1 tl vloeibare honing
2 el yoghurt
100 g botersla


Verder heb je nodig


Bakplaten en bakpapier

Au­ber­gi­ne­schnit­zels met mos­terd­saus
Au­ber­gi­ne­schnit­zels met mos­terd­saus

Hartig en knapperig: deze aubergineschnitzel is weer net even wat anders. Lekker met frietjes en mosterdsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 220°C.

-Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en laat 10 min. rusten.
-Snijd ondertussen de knoflook fijn.
-Meng de bloem met peper in een schaal.
-Meng de knoflook met de gedroogde kruiden en de panko in een tweede schaal en breng op smaak met peper en zout.
-Klop de eieren met de melk in een ondiepe schaal.

-Dep de aubergine droog. Druk de plakken aubergine aan beide kanten stevig in de bloem. Doop ze vervolgens aan beide kanten in het eimengsel. Druk beide zijden van de plakken vervolgens goed in het broodkruim.
-Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineschnitzels in twee delen 5 min. rondom goudbruin. Keer halverwege.
-Leg de schnitzels op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nog ca. 15 min. in de oven tot de schnitzels gaar zijn.
- Bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de aubergines.
-Pers ondertussen de citroen uit en meng 1 el citroensap (per 4 personen) met de mosterd, honing en yoghurt tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de aubergineschnitzel met de friet, botersla en de mosterdsaus ernaast.

Serveertip

Bereidingstip:
Geen twee bakplaten in huis? Bekleed een ovenrooster met bakpapier.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top