1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels

Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 erwtensoepvleespakket (ca. 600 g) (Albert Heijn)
300 g spliterwten (pak a 500 g)
600 g soepgroente
1 ei
4 vellen bladerdeeg (diepvries)


Verder heb je nodig


Bakplaat
bakpapier

Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels
Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels

Hollandse soep die super lekker van smaak is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen.
-Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken. Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken.
-Naar smaak zout en peper toevoegen.
-Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C.
-Ei loskloppen.
-Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden.
-Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper.
-Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken.
-Worst en spek uit pan kleinsnijden.
-Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen.
-Soepstengels er apart bijgeven.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top