1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus

Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2020

Ingrediënten 6 personen


- 250 gram noedels
- 600 gram kip(dij)filet
- 500 gram (witte) asperges
- ½ spitskool (Chinese kool)
- 1 (rode) paprika
- 150 gram shi-takes (of andere paddenstoelen)
- 150 gram peulen (sugar snaps)
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl 5-kruidenpoeder
- pezo
- 6 el hoisinsaus
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- wokolie
- lente ui en sesamzaadjes om mee te garneren


Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus

De groenten die ik hiervoor gebruikte waren; witte asperges, peultjes, spitskool, rode paprika en shi-take. Maar zoals bij veel wokgerechten kun je met groenten naar hartenlust variëren. Ik heb daarom bij de ingrediënten een aantal opties, die makkelijk te vervangen zijn, tussen haakjes gezet. Mocht je nog op andere ideeën komen voel je vrij en laat het me weten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Roerbak de reepjes kip in hete wokolie en voeg dan de gehakte knoflook, pezo, 5 kruidenpoeder, hoisinsaus, sojasaus en honing toe.
- Schep alles goed door elkaar en laat het even pruttelen.
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Voeg de gesneden kool, paprika en paddenstoelen toe aan de saus en schep alles door elkaar. Laat het enkele minuten sudderen en voeg daarna de aspergestukjes en peulen. Schep dit ook weer door elkaar en laat het nog 5 minuutjes zachtjes garen. De groenten mogen nog een bite hebben.
- Doe de uitgelekte noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
- Schep op borden, strooi er sesamzaadjes overheen en garneer met fijngesneden lente ui.

Serveertip

Lekker met kroepoek erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top