1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bloemkool
  5. Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....

Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2020

Ingrediënten 4 personen


30 gram pijnboompitten in droge koekenpan geroosterd
1/2 bloemkool (in roosjes) 2 roosjes apart in dunne plakjes
8 sjalotjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn of witte wijn azijn
1 kilogram witte asperge geschild
100 gram zure room
optie zwarte olijven crumble


Verder heb je nodig


Bakplaat, staafmixer, snijplak en mes

Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....

Foto Boodschappen. Voorgerecht, tussengerecht of bijgerecht.

Foto Boodschappen. Voorgerecht, tussengerecht of bijgerecht.
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....
Asperges op een bedje van bloemkool - sjalottenpuree....

We eten asperges het liefst gewoon gekookt, maar in het seizoen wil ik graag experimenteren met een variatie. Dit gerecht is geschikt zowel als voor of tussengerecht of bijgerecht, want met wat gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld  en een lekker stukje vlees of vis , maak je er al  snel  een smakelijk hoofdgerecht mee.
De crumble van zwarte olijven was hier wel op zijn plaats om het gerecht wat extra kleur te geven  https://www.smulweb.nl/recepten/1478907/Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Leg de bloemkoolroosjes met de sjalotten op de bakplaat en giet er de olie en de azijn over.
Rooster circa 40 minuten in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn. Schep halverwege de baktijd alles even om.
Pel de sjalotten. Pureer de sjalot met de bloemkool en de zure room . Breng op smaak met wat zout en peper.
Lepel de saus in het midden van elk voorverwarmd bord en leg er de asperges op.
Garneer met de pijnboompittenen de plakjes bloemkool. Ik strooide er nog wat zwarte olijven crumble over.

Serveertip

Als hoofdgerecht serveer met een lekker stukje vlees( kogelbiefstuk)of vis en eventueel gebakken aardappeltjes.

Bron

Boodschappen eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top