Chocoladetaart met rode biet

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2020
  • Chocoladetaart met rode biet

    Chocoladetaart met rode biet

    Chocoladetaart met rode biet

Zin in een leuk experiment? Laat je vrienden of familie deze chocoladetaart met rode biet proeven en laat hen raden welk geheim ingrediënt deze taart zo lekker maakt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 g zelfrijzende bloem
180 g suiker
50 g cacaopoeder
3 eieren
300 g voorgekookte rode biet
150 g zwarte chocolade
150 g boter
Snuifje grof zeezout

Voor de rode biet-roomkaasvulling :
1 zakje vanillesuiker
75 g fijne korrelsuiker
75 g roomkaas
50 g boter
1 el rode bietenpoeder
Afwerking :
1 tl rode biet poeder
80 g zwarte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 springvormen
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rasp de rode biet en smelt de chocolade au bain-marie.
-Klop de boter glad. Voeg de eieren toe en klop verder.
-Meng de rode biet en de gesmolten chocolade onder het boter-eimengsel.
-Stort de zelfrijzende bloem, suiker en cacaopoeder erbij en klop verder tot een homogeen beslag.
-Bekleed 2 springvormen met een vel bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif met cacaopoeder.
-Schep het cakedeeg in de vormen en zet in de oven gedurende 45 à 60 minuten.
-Haal de cakes uit de vormen en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak de rode bietenroomkaas :
- Klop hiervoor de suiker, vanillesuiker en de boter in de keukenrobot glad. Roer er dan de roomkaas door en een lepel rode bietenpoeder zodat je een mooie roze kleur krijgt.

-Besmeer de eerste cake met een royale laag van de rode bietenroomkaas en zet er de tweede cake op. Besmeer nogmaals met de resterende bietenroom.
-Hak de donkere chocolade grof en werk de cake ermee af.
-Bestuif met een beetje rode bietenpoeder.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten