Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

  • Italiaans, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2020
  • Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

  • Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

  • Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

    Smakelijk Zwart Olijven - Crumble - Poeder....

In het dinerpakket van onze zoon en dochter om met Pasen op gepaste afstand toch samen te kunnen eten, zat ook een verpakking zwarte olijvencrumble.

Ik ben op zoek gegaan naar dit verrukkelijk, smakelijk, zwarte goedje :) om het zelf te maken.Het blijkt een hele eenvoudige kwestie te zijn. Alleen drogen in de oven :) ( geduld ) en dan met de blender fijnmalen. In een schoon potje mikken en voilà. Te gebruiken op en in salades en om pastagerechten mee te verrijken. Kortom een ideale smaakmaker, die niet in je keukenkastje mag ontbreken. Is niet alleen heerlijk van smaak ( mits je van olijven houdt) , maar oogt ook  prachtig om een gerecht stijlvol te decoreren :) Enkele kruimels zijn vaak al voldoende.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 potje zwarte olijven op pekelbasis en .......
3 uur geduld :)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, bakpapier, keukenpapier, potje, blender, of keukenmachine

Bereidingswijze

Giet een potje zwarte olijven op pekelbasis door een zeef en laat goed uitlekken. Dep de olijven zo droog mogelijk met keukenpaper.
Stel je oven in op 90 graden , leg de droog gedepte olijven los van elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ze 3 uur in de oven om te drogen.

Als ze helemaal droog aanvoelen laat je ze helemaal afkoelen en dan kun je ze in de blender vermalen tot poeder of crumble. Hup in een schoon potje en in de koelkast bewaren. Om heel vaak gebruiken.

Bron

Internet Santé eigen tekst en foto's

Serveertip

Strooi op salades, op pasta's, op vlees of vis.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 01-05-2020

Volgens de site waar ik dit gevonden heb, moet je het bewaren in de koelkast. Ik heb er keukenkastje van gemaakt. Bij mij staat het al sinds Pasen in een hoekje op het aanrecht, zodat ik eraan kan wennen het regelmatig te gebruiken. Het is nog altijd in prima staat.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten