Gekruide Kerrie Bloemkool

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2020
  • Gekruide Kerrie Bloemkool

    Gekruide Kerrie Bloemkool

    Gekruide Kerrie Bloemkool

Ik zocht iets om met de bloemkool te doen. Wit met een sausje is zo saai. Ik kwam en recept tegen wat ik aanpaaste. En....het was op voordat ik een mooie foto kon maken. Oh zo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Bloemkool, in roosjes
3 el Kerrie Massala
1 grote UI, versneden
Olijfolie
2 mooie tenen Knoflook, versneden
1 Chili Peper, zonder zaadjes en versneden
2 el Tomatenpuree
500 ml Water
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met deksel (ik gebruikte een gietijzeren ovenpan)

Bereidingswijze

Bak de ui glazig (5-10 minuten), voeg de knoflook toe en roer er doorheen. Bak een paar minuten mee. Voeg nu de kerrie, de Chili en de tomatenpuree toe. Mix en bak even mee, zodat het goed gemengd is.
Doe hier nu de bloemkoolroosjes bij en roer, zodat de dressing op de bloemkool zit. Voeg hier nu het water aan toe en kook een 20-tal minuten (met de deksel), of totdat het water ongeveer opgenomen is. Breng op smak met wat zout.
Klaar

Serveertip

De saus smaakt heerlijk op gepaneerde kabeljauw en steak.

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 01-05-2020

Leuke

meeuw405 avatar
meeuw405 01-05-2020

Hallo Henri (neem aan dat dit jou naam is), ik ga je volgen met je keuke recepten en de bloemkool meegenomen. Smulgroet Els

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten