1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bloemkool
  6. Gekruide Kerrie Bloemkool

Gekruide Kerrie Bloemkool

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 Bloemkool, in roosjes
3 el Kerrie Massala
1 grote UI, versneden
Olijfolie
2 mooie tenen Knoflook, versneden
1 Chili Peper, zonder zaadjes en versneden
2 el Tomatenpuree
500 ml Water
Zout


Verder heb je nodig


Pan met deksel (ik gebruikte een gietijzeren ovenpan)


Gekruide Kerrie Bloemkool
Gekruide Kerrie Bloemkool

Ik zocht iets om met de bloemkool te doen. Wit met een sausje is zo saai. Ik kwam en recept tegen wat ik aanpaaste. En....het was op voordat ik een mooie foto kon maken. Oh zo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui glazig (5-10 minuten), voeg de knoflook toe en roer er doorheen. Bak een paar minuten mee. Voeg nu de kerrie, de Chili en de tomatenpuree toe. Mix en bak even mee, zodat het goed gemengd is.
Doe hier nu de bloemkoolroosjes bij en roer, zodat de dressing op de bloemkool zit. Voeg hier nu het water aan toe en kook een 20-tal minuten (met de deksel), of totdat het water ongeveer opgenomen is. Breng op smak met wat zout.
Klaar

Serveertip

De saus smaakt heerlijk op gepaneerde kabeljauw en steak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top