Aardappelcurry met zeebaars

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2020
  • Aardappelcurry met zeebaars

    Aardappelcurry met zeebaars

    Aardappelcurry met zeebaars

Een aardappelcurry, da's een gerechtje waar je het heerlijk warm van krijgt. Voeg stukjes gebakken zeebaars toe aan deze geurige curry en verras je tafelgenoten met een culinaire topper.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote, vastkokende aardappelen
4 zeebaarsfilets
2 wortelen
200 g shiitakes
1 paksoi
1 ui
2 el currypasta (type panang curry - milde Thaise curry)
5 dl visbouillon
2 dl kokosroom
2 el vissaus
2 el sesamolie
4 stengels citroengras
5 cm gemberwortel
1 handjevol koriander
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 3 cm op 3 cm.
-Hak de uien, de wortelen en de gember fijn.
-Bak in wat sesamolie samen met het citroengras op een matig vuur in een grote kookpot, voeg de currypasta toe en verhoog het vuur. Meng en laat enkele minuten bakken.
-Voeg de visbouillon en de kokosroom toe, breng aan de kook en voeg de vissaus toe.
-Voeg de aardappelblokjes en de shiitakes toe aan de curry. Laat 10 minuten koken.
-Snijd de paksoi in schijfjes en voeg toe aan de curry.
-Plaats het deksel op de kookpot en laat even sudderen.
-Snijd ondertussen de zeebaars in plakjes en bak hem in een antikleefpan. Kruid met peper en zout.
-Vis het limoengras uit de curry.

Serveer de zeebaars in een kom en schenk er de curry over. Werk af met koriander.

Bron

lekker van bij ons

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten