Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2020
  • Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

    Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

    Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

Super lekker gerecht dat eenvoudig zelf te bereiden is , net iets anders dan de klassieke tongschar met een pittige groentenwok

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tongscharmoten van ongeveer 300 g
2 mini-paksoi
200 g gekookte tarwekorrels
1 koffielepel sesamzaadjes
1 koffielepel maanzaadjes
1 kaffir-limoen, geraspte schil
olijfolie
boter
peper en zout

wokgroenten:
1 grote rode piment fijngesneden (ongeveer 8 cm, maar is naar eigen smaak qua hoeveelheid)
4 busseltjes pijpajuin
100 g sojascheuten
het witte deel van 1 prei, gewassen

deglaceersaus:
1 el tomatenconcentraat
1 dl sojasaus
1 cl gembersiroop
1 cl worcestersaus
5 druppels tabasco
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Grill de vismoten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Bak ze daarna ongeveer 7 minuten in de oven op 150°C.
-Mix alle ingrediënten van de deglaceersaus.
-Wok de groentjes krachtig met een klontje boter. Deglaceer met de saus en doe er dan de gekookte tarwekorrels bij. De bedoeling is dat de groentjes krokant zijn, het resterende vocht is de saus (geen zout toevoegen).
-Snijd de mini-paksoi in twee en bak ze krokant.
-Schep de gewokte groenten in een diep bord of kommetje en bestrooi ze met sesamzaadjes, maanzaadjes en geraspte limoenschil.
- Dresseer de tongscharmoot op een bord met de gebakken mini-paksoi.

Bron

lekker van bij ons - chef = Stijn Bauwens

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten