Puree met gebakken scampi's

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2020
  • Puree met gebakken scampi's

    Puree met gebakken scampi's

    Puree met gebakken scampi's

Lekker comfortfood dat snel klaar gemaakt is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg vastkokende aardappelen
150 ml volle melk
30 g ongezouten boter
¼ tl gemalen nootmuskaat
peper en zout
500 g scampi's
een klontje boter
een teentje look
enkele takjes basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en kook ze gaar in gezouten water op middelhoog vuur.
-Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
-Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en bak ze krokant in een klontje boter.
-Serveer de puree in kommetjes en gebruik de gebakken scampi's als topping. Werk af met een takje basilicum.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten