Puree met gebakken scampi's
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-04-2020
Lekker comfortfood dat snel klaar gemaakt is
Ingrediënten 4 personen
1 kg vastkokende aardappelen150 ml volle melk
30 g ongezouten boter
¼ tl gemalen nootmuskaat
peper en zout
500 g scampi's
een klontje boter
een teentje look
enkele takjes basilicum
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en kook ze gaar in gezouten water op middelhoog vuur.
-Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
-Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en bak ze krokant in een klontje boter.
-Serveer de puree in kommetjes en gebruik de gebakken scampi's als topping. Werk af met een takje basilicum.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties