Aardappelen met haring

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-04-2020
  • Aardappelen met haring

    Aardappelen met haring

    Aardappelen met haring

Houd het lekker simpel met aardappelen en haring, op smaak gebracht door citroen en peterselie, als voorgerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 grote bloemige aardappelen
1 bussel verse bieslook
1 limoen
200 g verse haringfilets (of maatjes)
8 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
-Plet ze met een vork en maak er 4 ronde, platte koekjes van.
-Bak ze goudgeel in een antikleefpan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-Hak de haringfilets in grove stukken van 3 op 3 cm.
-Warm 6 el olijfolie en het limoensap op. Marineer de haring er kort in. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de aardappelkoekjes over 4 borden. Leg er de haring bovenop. Strooi er de fijngehakte bieslook over en giet er wat olijfolie rondom.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten