Aardappelen met haring
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-04-2020
Houd het lekker simpel met aardappelen en haring, op smaak gebracht door citroen en peterselie, als voorgerecht.
Ingrediënten 4 personen
6 grote bloemige aardappelen1 bussel verse bieslook
1 limoen
200 g verse haringfilets (of maatjes)
8 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
-Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
-Plet ze met een vork en maak er 4 ronde, platte koekjes van.
-Bak ze goudgeel in een antikleefpan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-Hak de haringfilets in grove stukken van 3 op 3 cm.
-Warm 6 el olijfolie en het limoensap op. Marineer de haring er kort in. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de aardappelkoekjes over 4 borden. Leg er de haring bovenop. Strooi er de fijngehakte bieslook over en giet er wat olijfolie rondom.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties