1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelen met haring

Aardappelen met haring

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-04-2020

Ingrediënten 4 personen


6 grote bloemige aardappelen
1 bussel verse bieslook
1 limoen
200 g verse haringfilets (of maatjes)
8 el olijfolie
peper en zout



Aardappelen met haring
Aardappelen met haring

Houd het lekker simpel met aardappelen en haring, op smaak gebracht door citroen en peterselie, als voorgerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
-Plet ze met een vork en maak er 4 ronde, platte koekjes van.
-Bak ze goudgeel in een antikleefpan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-Hak de haringfilets in grove stukken van 3 op 3 cm.
-Warm 6 el olijfolie en het limoensap op. Marineer de haring er kort in. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de aardappelkoekjes over 4 borden. Leg er de haring bovenop. Strooi er de fijngehakte bieslook over en giet er wat olijfolie rondom.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top