Gehakt empanada's
- Mexicaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-04-2020
De Mexicaanse empanada's zijn heel gemakkelijk te maken! En je kunt makkelijk variëren met de inhoud. Maak ze een keer vegetarisch met bijvoorbeeld stukjes aardappel en bonen.
Ingrediënten 4 personen
8 plakjes hartige taartdeeg2 tenen knoflook
4 plakjes chorizo (vleeswaren)
0,5 rode paprika
2 el olijfolie
200 g mager rundergehakt
2 tl tomatenpuree
2 tl mild paprikapoeder
1 ei
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 452,10 kcal |
Koolhydraten | 29,22 g |
Eiwitten | 23,93 g |
Vetten | 26,09 g |
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapierBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de deegplakjes ontdooien. Hak de knoflook fijn, snijd de chorizo in reepjes en de paprika in blokjes.
2. Fruit in een koekenpan in de olie de knoflook met de chorizo 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
3. Voeg de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder toe en bak nog 1 min.
4. Snijd rondjes uit de deegplakjes (ø 11-12 cm). Verdeel het gehaktmengsel over de deegrondjes. Vouw elk rondje dubbel.
5. Werk de randen af: vouw steeds een stukje van de rand dubbel, druk aan en herhaal.
6. Klop het ei los. Leg de flapjes op de bakplaat, bestrijk met ei en bestrooi met de rest van het paprikapoeder. Bak de empanada's 20 min. in de oven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties