Gehakt empanada's

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2020
  • Gehakt empanada's

    Gehakt empanada's

    Gehakt empanada's

De Mexicaanse empanada's zijn heel gemakkelijk te maken! En je kunt makkelijk variëren met de inhoud. Maak ze een keer vegetarisch met bijvoorbeeld stukjes aardappel en bonen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes hartige taartdeeg
2 tenen knoflook
4 plakjes chorizo (vleeswaren)
0,5 rode paprika
2 el olijfolie
200 g mager rundergehakt
2 tl tomatenpuree
2 tl mild paprikapoeder
1 ei
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 452,10 kcal
Koolhydraten 29,22 g
Eiwitten 23,93 g
Vetten 26,09 g
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de deegplakjes ontdooien. Hak de knoflook fijn, snijd de chorizo in reepjes en de paprika in blokjes.

2. Fruit in een koekenpan in de olie de knoflook met de chorizo 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.

3. Voeg de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder toe en bak nog 1 min.

4. Snijd rondjes uit de deegplakjes (ø 11-12 cm). Verdeel het gehaktmengsel over de deegrondjes. Vouw elk rondje dubbel.

5. Werk de randen af: vouw steeds een stukje van de rand dubbel, druk aan en herhaal.

6. Klop het ei los. Leg de flapjes op de bakplaat, bestrijk met ei en bestrooi met de rest van het paprikapoeder. Bak de empanada's 20 min. in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten