Broodje gerookte paling met mierikswortelsaus
- Vis, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 28-04-2020
Een dagje Harderwijk lekker afgesloten met een etentje met natuurlijk paling op het menu en bovendien ook nog een pondje paling om mee naar huis te nemen. Wat een feest!
De volgende dag thuis een heerlijk broodje paling gemaakt. Maar omdat ik geen sla in huis had heb ik er een heerlijk sausje bij gemaakt. Sommige mensen vind het zonde van de paling, maar ik dus niet ;) :) :P
N.B.: Natuurlijk is het ook lekker om nog wat sla op het broodje te doen.
Ingrediënten 2 personen
- 2 broodjes (ik had Italiaanse bollen)- 100 gram gerookte paling (filets)
- 125 ml zure room
- ½ el mierikswortel (uit een potje)
- enkele takjes verse dille
- pezo
- 1 lente uitje
- optioneel: sla
Bereidingswijze
- Maak, indien nodig, de paling schoon en bak eventueel de broodjes eventjes af.
- Meng de zure room, mierikswortel, peper, zout en fijngesneden dille door elkaar tot een sausje.
- Smeer 1 zijde van het broodje (of 2 als je van veel saus houd) in met het sausje en leg er de paling filets op.
- Bestrooi met de fijngesneden lente ui.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties