Tartiflette met krokante kalfsreepjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2020
  • Tartiflette met krokante kalfsreepjes

    Tartiflette met krokante kalfsreepjes

    Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Makkelijk en super lekker , U zal dit gerecht met zekerheid nog bereiden in de toekomst 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
bakboter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 kg vastkokende aardappelen (Nicola)
Peper en zout
1 takje rozemarijn
400 g kaas, Pavé de Soignies
75 cl droge witte wijn
2 dl room
Kalfsreepjes:
600 g kalfsvlees
2 eieren
100 g bloem
100 g paneermeel
zeste van 1 citroen
Salade:
200 g spinazie
200 g gemengde sla
1 rode ui
1 eetl mosterd
2 eetl aijn
3 eetl olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de uien en snijd in ringen.
-Pers de look fijn.
-Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

-Stoof de ui en look in een grote kookpot in weinig boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot de wijn is ingekookt.
-Snijd de kaas in plakjes.
-Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Plaats nogmaals 15 minuten in de oven.
Kalfsreepjes :
-Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes.
-Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
-Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade :
-Was de sla en de spinazie en zwier droog.
-Pel de rode ui en snijd in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
-Klop de mosterd samen met azijn en olijfolie. Kruid met peper & zout. Meng deze voorzichtig onder de sla.

-Serveer de tartiflette met krokantje kalfsreepjes en geef er de salade bij.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten