Verloren brood met amandelen en appel

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2020
  • Verloren brood met amandelen en appel

    Verloren brood met amandelen en appel

    Verloren brood met amandelen en appel

Een originelere manier om je oud brood tot een lekker dessertje om te toveren. Voeg amandelschilfers aan het mengsel toe en combineer het verloren brood nadien met stukjes appel.  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 sneetjes oud wit brood
2 eetlepels amandelschilfers
1 eetlepel suiker
3 eieren
1 dl melk
2 appels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop de eieren los met de melk, de suiker en de amandelschilfers.
-Snijd de korsten van de boterhammen en laat ze weken in het mengsel.
-Smelt wat boter in een anti-aankleefpan en bak de sneden brood erin.
-Snijd de appels in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met citroensap. Zet ongeveer 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven op 180°C.
-Houd de boterhammen warm in de oven op 180°C tot ze allemaal mooi goudbruin gebakken zijn.
-Verdeel het brood over de borden en leg er de plakjes appel op.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten