1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm

Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2020

Ingrediënten 4 personen


- +/- 5 asperges p.p.
- 100 gram Hollandse garnalen
- 200 gram gerookte zalm
- 6 eieren
- handvol bieslook en peterselie
- klont boter
- peper zout en nootmuskaat



Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm

Asperges en zalm is een voortreffelijke combinatie. Vaak eet ik er een zalmmoot bij met Hollandaise saus die heerlijk is bij zowel de asperges als bij de zalm. Dit keer heb ik het eens over een andere boeg gegooid.
Met dit recept raakte ik geïnspireerd door een foto op Facebook. Een recept van Jeroen Meus kwam daar dicht bij in de buurt en heb een beetje gevolgd en een beetje aangepast

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges en kook ze. (Ik breng de asperges in het water aan de kook, laat ze enkele minuutjes koken, draai de pit uit en laat ze dan 10-15 minuten nagaren in het hete nat).
- Maak intussen het roerei, kluts de eieren met peper, zout en nootmuskaat, laat een klont boter uitbruisen in de pan en giet hier het geklopte ei in. Blijf met een vork door de pan roeren. Voeg bieslook en peterselie toe. Het lekkerste is het als het ei nog niet helemaal droog gebakken is.
- Laat de asperges op een schone theedoek goed uitlekken.
- Schik de asperges op een schaal (of op borden) en schep er het roerei overheen. Strooi de garnalen erover en maak roosjes van de zalm die je ertussenin schikt.

Serveertip

Krieltjes smaken hier lekker bij.

Bron

Beetje van Jeroen Meus en een beetje van mezelf, eigen tekst en foto,s



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top