Aspergesalade met crème van kropsla

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2020
  • Aspergesalade met crème van kropsla

    Aspergesalade met crème van kropsla

    Aspergesalade met crème van kropsla

Een heerlijk recept van sterrenchef Michaël Vrijmoed: “Dit is een heerlijk fris gerecht met een krokante toets dat volop in het teken van de lente staat!"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de crème van kropsla :
1 kropsla
2 eiwitten
1 el sushiazijn
1 el mirin
100 ml druivenpitolie

Voor het gemarineerd mosterdzaad :
2 el mosterdzaadjes
2 el sushiazijn

Voor de gereduceerde sjalot :
1 sjalot (fijngesneden)
1 scheut olie
2 el rode wijnazijn
1 el suiker

Voor de violettemayonaise :
1 tl graanmosterd (of violettemosterd)
2 el mayonaise

Voor de aspergedressing :
100 ml mayonaise
2 el dragonazijn

Voor de afwerking :
8 witte asperges (beetgaar)
bladpeterselie
kropslablaadje
rode melde
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook voor de crème van kropsla de sla in hevig kokend water en verfris daarna in ijswater. Laat de kropsla uitlekken en mix hem dan met sushiazijn en mirin. Voeg als laatste de eiwitten toe. Monteer de crème straalsgewijs met de druivenpitolie in de blender.
2 Kook voor het gemarineerd mosterdzaad de zaadjes drie keer op. Spoel ze daarna en marineer ze met sushiazijn.
3 Bak de sjalot even aan in olie, blus met azijn en voeg suiker toe.
4 Meng de violettemosterd onder de mayonaise. Meng voor de aspergedressing de mayonaise met de dragonazijn.
5 Snij de gekookte asperges in stukken en kruid met de violettemayonaise. Doe hetzelfde met de kropsla. Wrijf de crème van kropsla op het bord open en schik alle ingrediënten er bovenop.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten