Gepofte aardappel met yoghurthummus

  • Wereld, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020
  • Gepofte aardappel met yoghurthummus

    Gepofte aardappel met yoghurthummus

    Gepofte aardappel met yoghurthummus

Heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pofaardappelen (2 schalen à 2 stuks)
410 g kikkererwten (1 blik)
1 teen knoflook
1 tl sesamolie
2 el yoghurt Griekse stijl
1,5 el olijfolie extra vierge
2 tl munt (bakje à 15 g)
0,2 tl gerookt paprikapoeder
1 snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue
Staafmixer met maatbeker

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en pof ze volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue.

2. Giet intussen de kikkererwten af en vang het vocht op. Doe de kikkererwten met 3 el vocht, de knoflook en sesamolie in de maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Voeg indien nodig wat extra vocht toe.

3. Schep de yoghurt erdoor en breng de yoghurthummus op smaak met peper.

4. Snijd de aardappelen over de lengte in en druk ze iets open. Verdeel de yoghurthummus over de aardappel en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de munt en het paprikapoeder.

Laatste reacties

sanfey avatar
sanfey 08-06-2020

Wat een heerlijk recept, dit ga ik proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten