1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gepofte aardappel met yoghurthummus

Gepofte aardappel met yoghurthummus

  • Wereld, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020

Ingrediënten 4 personen


4 pofaardappelen (2 schalen à 2 stuks)
410 g kikkererwten (1 blik)
1 teen knoflook
1 tl sesamolie
2 el yoghurt Griekse stijl
1,5 el olijfolie extra vierge
2 tl munt (bakje à 15 g)
0,2 tl gerookt paprikapoeder
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Barbecue
Staafmixer met maatbeker


Gepofte aardappel met yoghurthummus
Gepofte aardappel met yoghurthummus

Heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en pof ze volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue.

2. Giet intussen de kikkererwten af en vang het vocht op. Doe de kikkererwten met 3 el vocht, de knoflook en sesamolie in de maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Voeg indien nodig wat extra vocht toe.

3. Schep de yoghurt erdoor en breng de yoghurthummus op smaak met peper.

4. Snijd de aardappelen over de lengte in en druk ze iets open. Verdeel de yoghurthummus over de aardappel en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de munt en het paprikapoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top