Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-04-2020
Begin Uw BBQ party eens met dit super lekkere voorgerecht
Ingrediënten 4 personen
24 verse scheermesjes1 sjalotje
3 takjes dragon of basilicum (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
2 petites gousses knoflookteentjes
3 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
4 takjes dille
1 sinaasappel
40 g gezouten boter op kamertemperatuur
zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 min. + 2 u weektijd
-Laat de scheermesjes gedurende 2 uur in koud water weken. Ga er regelmatig met je handen door en vervang telkens het water zodat alle onzuiverheden verwijderd worden (zand, modder…).
-Steek de barbecue aan.
-Zet een pannetje op een zacht vuur met de boter en laat smelten.
-Snijd de schil van de sinaasappel, pers hem en voeg het sap en de zeste bij de gesmolten boter. Haal de pan van het vuur en laat zo'n 10 minuten marineren.
-Pel en snipper de sjalot(ten) en knoflook fijn en voeg bij de sinaasappelboter.
-Zet het pannetje aan de zijkant op de barbecuerooster en laat nog 5 minuten sudderen.
-Hak de dragon, de platte peterselie en de dille fijn en voeg bij de sinaasappelboter.
-Kruid stevig met peper.
-Schik de schoongemaakte scheermesjes op de barbecuerooster en gril tot ze openen, dan zijn ze gaar.
-Voeg de scheermesjes dan meteen bij de sinaasappelboter en roer voorzichtig.
- Serveer meteen.
Bron
delhaize
Serveertip
Grillen in een pan of pot: In de speciaalzaak vind je heel wat tools om wereldse gerechten - zoals pizza, wok of tajine - klaar te maken op de barbecue. Met een (oude) pan of pot kom je al een heel eind. Het voordeel? Je kunt “kwetsbare” gerechten maken, die anders meteen zouden verbranden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties