Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe

  • Duits, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020
  • Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe

    Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe

    Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe

Toen we nog maar kort in Duitsland woonden kregen we op een verjaardagsfeestje bij onze buren deze soep. We waren gelijk verkocht. Een heerlijke soep die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er bestaan ook van deze soep natuurlijk diverse recepten. De eerste keer heb ik de soep gemaakt volgens het recept van mijn buurvrouw. Later heb ik er wat variaties op gevonden.
Het is een gemakkelijk te maken soep. Snel klaar. Geen balletjes draaien. De smeerkaas smelt in de soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram gemengd gehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote preien, in smalle halve ringen gesneden
750 ml vleesbouillon (van tablet)
150 gram smeerkaas naturel
100 gram roomkaas met knoflook en kruiden (bijv.boursin of paturain)
100 ml crème fraîche
peper, zout, nootmuskaat
paar druppels worcestersaus
gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
Voeg de preiringen toe en bak deze plm. 3 minuten al omscheppend mee.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Doe de smeerkaas en de roomkaas erbij. Laat de kaas al roerend smelten in de soep.
Laat de soep nu plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de crème fraîche toe. Roer de soep goed door.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Garneer de soep met gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker bij de lunch.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten