Oos­ter­se soep met cham­pig­nons en broc­co­li

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020

Lichte maaltijdsoep met de echte smaak van Azië.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 limoen
2 cm verse gember
500 g broccoli
250 g kastanjechampignons
3 bosuien
1 liter kraanwater
2 groentebouillontabletten
250 g kipfilet
125 g Chinese mie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.

Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.

Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop. Bon appétit!

Bron

ah.nl

Serveertip

Lekker met koriander.

Voeg 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten