Snel­le stro­ga­noff met aard­ap­pel­pu­ree

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020

In slechts 10 minuten klaar, en net zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zakjes mix voor aardappelpuree (pak)
2 el traditionele olijfolie
500 g magere varkensreepjes
400 g champignons
1 rode paprika
2 tl paprikapoeder
70 g tomatenpuree (blikje)
50 ml kraanwater
125 ml verse slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 min. gaar. Schep het vlees uit de pan.

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 min. Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak 1 min.

Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor. Verwarm de stroganoff nog 2 min. zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.

Bron

ah.nl

Serveertip

Stroganoff is ook heerlijk met rijst of stokbrood, serveer er eventueel nog een frisse komkommersalade bij.

Blus de groenten af door tegelijk met het water 2 el wodka toe te voegen voor een authentiek Russisch smaakaccent.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten