Ita­li­aans ge­tin­te an­dij­vie­stamp­pot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020

Een leuke variatie op de normale andijviestamppot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
20 g boter
4 runderbraadworsten
1 rode paprika (in reepjes)
1 groene paprika (in reepjes)
100 ml halfvolle melk
3 el pesto alla genovese (potje 90 g, duoverpakking)
1 zak gesneden andijvie (400 g)
2 vleestomaten (in blokjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in circa 20 min. gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Verwarm ondertussen de boter in een pan en bak de runderbraadworsten in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de paprikareepjes toe en bak ze mee. Verwarm de melk, voeg deze samen met de pesto toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de andijvie en de blokjes tomaat erdoor. Voeg, als de puree te droog is, een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Schep de worsten en de paprikareepjes bij de stamppot en serveer direct.

Bron

ah.nl

Serveertip

Pesto smaakt ook lekker tussen een tosti kaas-tomaat of ham-kaas, of als smaakmaker in tomatensoep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten