Cho­co­la­mi

  • Europees, Banket
  • > 120 min.

Een leuk en lekker zoet gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
125 g chocolade extra puur 72%
75 g ongezouten roomboter (koud)
75 g elitehaver
5 mariabiscuits
3 el poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost. Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel. Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast.

Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van. Leg wederom 3 uur in de koelkast. Haal de rol vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.

Bron

ah.nl

Serveertip

Je kunt de opgerolde chocoladerol 2 à 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in vershoudfolie in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nickiejjj avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten