1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2020

Ingrediënten 4 personen


700 g kruimige aardappelen
300 g half-om-halfgehakt
1 ui
1 rode paprika
70 g tomatenpuree (blikje)
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
½ Chinese kool



Lekkere gevulde koolrolletjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.

Serveertip

De rest van de kool kun je roerbakken en bij de vulling voegen.

Bron

Ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nickiejjj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nickiejjj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top