1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Babi pangang

Babi pangang

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram hamlapjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels ketjap
1 blikje tomatenpuree
1 pot atjar tjampoer
rijst of bami naar keuze
4 eetlepels suiker
2 eetlepels maizena



Altijd een succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de hamlapjes in reepjes en doe deze daarna in een pan waarin olijfolie warm is geworden.
Bak de reepjes en voeg de ketjap, ketchup en de sambal bij.
Afblussen met een beetje water.
Hierna voeg je de tomatenpuree bij en laat dit even pruttelen.
Voeg de atjar tjampoer met het vocht bij het geheel en voeg de suiker toe.
Ondertussen maak je 2 eetlepels maizena aan in een kopje met een beetje water.
Dit mengsel doe je bij de rest in de pan en ondertussen kook je de rijst of bami naar keuze.
Laat het de saus niet koken maar wel wat laten aandikken.

Serveer apart van elkaar en eventueel met een schaaltje kroepoek of casave.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nickiejjj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nickiejjj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top