Gegrilde feta, asperges en paprika met quinoa van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2020
  • Gegrilde feta, asperges en paprika met quinoa van de BBQ

    Gegrilde feta, asperges en paprika met quinoa van de BBQ

    Gegrilde feta, asperges en paprika met quinoa van de BBQ

Vegetarische BBQ , ook erg lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g groene-aspergepunten
50 g gemengde scheuten
2 rode paprika's
1 avocado's
1/2 komkommer
2 citroenen
2 takjes tijm (vers)
1 rode pepertje
1teen knoflook
1 sjalot
10 zongedroogde mediterrane tomaten (versmarkt)
200 g feta (blok)
250 g quinoa
2 el zonnebloempitten
5 el olijfolie
1 el sojasaus
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING IN DE KEUKEN (25 min. + afkoelen)

1 Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook
± 20min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
2 Rooster intussen de zonnebloempitten in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3 Bestrijk de aspergepunten lichtjes met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en steek ze horizontaal op dubbele spiesen.
4 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij elke paprika in 4 of 6 stukken. Snij de halve ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm en halveer de zongedroogde tomaten.
5 Pers de citroenen en trek de blaadjes van de takjes tijm.
Meng 3 eetl. olijfolie met de sojasaus en de helft van het
citroensap. Kruid met de tijm, peper en zout.
6 Meng de komkommer, de zonnebloempitten en de zongedroogde tomaten onder de quinoa. Roer er de dressing onder.
7 Snij de sjalot in stukken. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Mix het vruchtvlees van de avocado met het gepelde knoflook, de sjalot, het pepertje en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.
8 Snij de feta in dikke plakken.
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
9 Bestrijk de stukken paprika met 1 eetl. olijfolie en leg op de velkant op de hete barbecue. Bak tot het vel zwartgeblakerd is. Draai om en laat nog 2 à 3 min bakken. Verwijder daarna het zwarte vel.
10 Leg ook de aspergespiesen op de barbecue en bak 3 à 5 min. aan elke kant.
11 Schik de plakken feta op de grill en bak ± 3 min. aan elke kant.
12 Verdeel de asperges, de paprika, de scheuten en de gegrilde feta over de quinoasalade. Lepel er 1 eetl. guacamole over en geef er de rest apart bij.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten