In whisky gemarineerde ananas met krokante cake
- Belgisch, Nagerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker nagerecht voor op de BBQ
Bereidingswijze
BEREIDING IN DE KEUKEN (10 min. + 2 u. trekken)
1 Besprenkel de schijven ananas met de whisky en laat trekken.
2 Bestrijk de sneetjes cake met de olijfolie.
3 Snipper de muntblaadjes fijn en meng onder het kokospoeder.
4 Haal de pitjes uit de halve granaatappel.
5 Meng de kaneel onder de donkerbuine suiker en druk de schijven ananas aan beide kanten in de suiker.
6 Klop de kokosroom lichtjes op met de klopper.
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
7 Leg de ananasschijven op de plancha en bak 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue.
8 Leg er de sneetjes cake naast en laat 1 à 2 min. aan elke kant lichtjes krokant bakken.
9 Verdeel de sneetjes cake en de schijven gebakken ananas
over de borden. Lepel er wat kokosroom op en bestrooi met de granaatappelpitten en het kokospoeder met munt.
Bron
colruyt