In whisky gemarineerde ananas met krokante cake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • In whisky gemarineerde ananas met krokante cake

    In whisky gemarineerde ananas met krokante cake

    In whisky gemarineerde ananas met krokante cake

Makkelijk en lekker nagerecht voor op de BBQ 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 granaatappel
4 blaadjes munt
1 tl kokospoeder
4 sneetjes quatre-quarts van 2 cm dik
8 ananasschijven op sap (blik)
4 el donkerbruine suiker
4 el whisky met honing bv. Jack Daniel's Tennessee Honey
2 dl kokosroom
2 el olijfolie
snuifje kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING IN DE KEUKEN (10 min. + 2 u. trekken)
1 Besprenkel de schijven ananas met de whisky en laat trekken.
2 Bestrijk de sneetjes cake met de olijfolie.
3 Snipper de muntblaadjes fijn en meng onder het kokospoeder.
4 Haal de pitjes uit de halve granaatappel.
5 Meng de kaneel onder de donkerbuine suiker en druk de schijven ananas aan beide kanten in de suiker.
6 Klop de kokosroom lichtjes op met de klopper.

BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
7 Leg de ananasschijven op de plancha en bak 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue.
8 Leg er de sneetjes cake naast en laat 1 à 2 min. aan elke kant lichtjes krokant bakken.
9 Verdeel de sneetjes cake en de schijven gebakken ananas
over de borden. Lepel er wat kokosroom op en bestrooi met de granaatappelpitten en het kokospoeder met munt.

Bron

colruyt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten