Lasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2020
  • Lasagne

    Lasagne

    Lasagne

Lekker lasagna eten zonder gluten en zonder melk? Het kan 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Glutenvrije lasagnebladen 12
hoh gehakt 300 gram
1 ei
2 of 3 gesnipperde uien
1 klein blikje tomatenpuree
1 pak tomatensaus (500 gram)
2 of 3 tomaten
Kippenbouillon
Vegan roomkaas 300 gr van SimplyV
vegan gourmet shreds van Follow your heart
Parmezaanse kaas van Follow your heart
Maizena
Havermelk
zout
suiker
peper
5 teentjes knoflook
peterselie
basilicum
oregano
nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Uien snipperen, tomaten ontvellen en in stukjes snijden.

Braad het gehakt rul aan in de pan met de ui, knoflook wat zout en peper naar smaak, tot het gaar is. Dan giet je er de tomatensaus, puree en tomatenblokjes bij, kippenbouillon, paar eetlepels suiker, oregano, basilicum, peterselie en 1/4 theelepeltje nootmuskaat. Roer het goed door, tot het kookt en zet het daarna in de slowcooker voor minimaal een uur, of laat het zachtjes op het vuur staan.

Maak ondertussen de volgende twee kaassauzen.
De roomkaas meng je met één ei, wat zout en peterselie. Dat kan je even wegzetten.

Dan maak je de tweede kaassaus, door in een pannetje op het vuur 200 ml havermelk te gieten en daarbij doe je ca 50 gram vegan gourmet shreds van Follow your heart en ca 25 gram Parmezaanse kaas van Follow your heart tot de kaas gesmolten is en dan doe je er 1 a 2 eetlepels maizena door en wat basilicum. Maak de kaas naar je eigen smaak, als je van pittig houdt doe je er meer parmezaanse kaas door en als je daar niet van houdt dan minder of laat je het weg. Roer het goed door, zodat de maizena niet gaat klonteren, laat de saus indikken totdat hij nog een beetje vloeibaar is.

Proef je tomatensaus tussendoor even of hij de goede smaak heeft en voeg er anders nog wat kruiden aan toe. Als hij bijna klaar is, dan leg je de lasagnebladen voor ongeveer een half uur in heet water (ongeveer 60-80 graden) om te weken.

Tegen de tijd dat het klaar is, zet je de oven op 180 graden en ga je de ovenschaal pakken.
Je doet eerst een klein beetje van de tomatensaus uit de slowcooker op de bodem, dan een laagje lasagnebladen. Daaroverheen smeer je een laagje van de eerste kaassaus die je gemaakt hebt en dan een laagje tomatensaus. Vervolgens wat van de gourmet shreds en een beetje parmezaanse kaas. Dat herhaal je tot je vier lagen hebt gemaakt en smeer je af met de tweede kaassaus die je hebt gemaakt en strooi het nog wat af met de gourmet shreds en parmezaanse kaas.

Je dekt het af met aluminiumfolie en zet het in de oven voor tien minuten. Dan haal je de folie eraf en bak je hem nog eens tien minuten en klaar is je lasagna.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten