Chinese croque

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2020
  • Chinese croque

    Chinese croque

    Chinese croque

Origineel aperitiefhapje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr kleefrijst
80 gr shiitakes
arachideolie
1 el oestersaus
1 el sojasaus
0,5 tl vijfkruidenpoeder
20 sneetjes gerookte eendenborst
10 grote kroepoekchips
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in reepjes. Verhit wat arachideolie in een wokpan en roerbak de shiitakes tot ze goudbruin zijn. Blus met de oestersaus en de sojasaus. Kruid met het vijfkruidenpoeder. Verdeel de rijst over de helft van de kroepoekschips. Beleg met de shiitakes en de eendenborst. Dek af met de rest van de kroepoekchips.

Dien op met een salade van de rest van de shiitakes en sojascheuten.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten