1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)

Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2020

Ingrediënten 4 personen


- 250 gram mascarpone
- 100 ml advocaat
- 100 ml boerenjongens (rozijnen en brandewijn samen)
- koekjes voor de bodem
- slagroom voor de garnering (met een beetje vanillesuiker)
- paaseitjes of andere chocolaatjes voor de garnering


Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)
Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)

Ik zocht een nagerecht voor Pasen en dan is iets met advocaat nogal voordehand liggend.
Dit idee kwam ik, in meerdere uitvoeringen, op internet tegen en ik heb er mijn eigen (glutenvrije) variant op gemaakt.
Voor de bodem zijn Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) de meest logische optie, maar Bastogne koeken of zelfs gewoon met (glutenvrije) spuculaasjes is dit nagerecht ook heel erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe de mascarpone, advocaat en de boerenjongens in een kom en meng dit op de laagste stand van de mixer door elkaar.
- Verkruimel een koekje en leg dat op de bodem van een glaasje en schep en met 2 lepels wat van het mascarponemengsel op.
- Klop de slagroom met een beetje (vanille)suiker stijf en lepel dat op het mascarponemengsel.
- Leg een paaseitje of ander chocolaatje ter garnering bovenop de slagroom.

Bron

Meerdere Internetsites; met eigen aanpassingen en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top