Witlof-gehakt ovenschotel @ #

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2020
  • Witlof-gehakt ovenschotel @ #

    Witlof-gehakt ovenschotel @ #

    Witlof-gehakt ovenschotel @ #

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje Ovenschotel Witlof-crèmesaus (Maggi)
500 gr. Witlof
600 gr. Aardappelschijfjes
300 gr. mager Rundergehakt
150 gr. Spekreepjes
1 Ui
2 Eieren
150 ml. Kookroom
200 ml. Water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Kook rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan of ontdooi de diepvries aardappelschijfjes.
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Doe in een kom de inhoud van het zakje ovenschotel samen met water en kookroom en meng het goed door elkaar.
Voeg daarna de eieren toe en roer het geheel nogmaals goed door.
Snij de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn.
Vet een ovenschaal in.

Bereidingswijze:

Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul.
Voeg de spekjes toe en bak deze even mee.
Voeg de groenten hierbij en bak mee.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal.
Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.
Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte mix gelijkmatig over de ovenschotel.
Wacht 2 minuten en verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen.
Voeg daarna het overgebleven deel van de over de aardappelschijfjes.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden.

Bron

Dit recept is deels van: Maggi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten