Kindertiramisu 4 personen

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2020

Altijd goede reacties 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Cocomelk 200 ml
Lange vingers 1 pak
Mascarpone 1 bakje
Eieren 2-3
Evt. Slagroom
Evt. Cacaopoeder (wel aangeraden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
Ovenschaal
Bakje

Bereidingswijze

1. Maak de eitjes stuk en scheid het eiwit van de dooier, het eigeel heb je niet nodig. Meng het eiwit met de mascarpone en stop dit in de koelkast.
2. Vul een bakje met een laagje chocolademelk ter hoogte van de helft van een lange vinger, alle lange vingers die je vanaf nu gaat gebruiken moet je eerst in de chocomelk hebben gedoopt maar doe dit niet te lang want anders worden ze te nat.
3. Pak de ovenschaal.
4. leg één laagje lange vingers in de ovenschaal(je mag ze breken).
5. Over je laagje lange vingers maak je nu een laagje mascarpone-eiwitmengsel.
6. Herhaal stap 4 en 5 totdat de ovenschaal vol zit.
7. Stop je tiramisu in de koelkast voor min. een uur(aangeraden tijd is ongeveer een dag).
8. Haal de tiramisu uit de koelkast en strooi er een niet te dik laagje cacaopoeder overheen.
9. Serveer in stukjes met evt slagroom er naast.

Bron

De

Serveertip

Hoe langer de tiramisu in de koelkast staat hoe lekerder deze is.

Eet niet te veel tiramisu in een korte tijd, er zit rouw ei in.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten