1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Prima Pindasoep van Project Gezond......

Prima Pindasoep van Project Gezond......

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
2 cm verse gember geraspt
2 theelepels sambal oelek ( of meer of minder naar smaak)
1000 ml kippenbouillon van 2 blokjes ( met minder zout)
250 gr soepgroente of roerbakgroente . Ik had Chinese roerbakgroente
1 stengel citroengras gekneusd of gebroken.
200 gr kipfilet in stukjes of reepjes
75 gr pindakaas
100 ml melk( ik had kokosmelk)
20 ml ketjap manis
verse peterselie of koriander
citroensap( ik had limoensap naar smaak)


Verder heb je nodig


Soeppan, snijplank en mes


Prima Pindasoep van Project Gezond......
Prima Pindasoep van Project Gezond......
Prima Pindasoep van Project Gezond......

Sambal, ui, knoflook en gember zachtjes fruiten.

Sambal, ui, knoflook en gember zachtjes fruiten.
Prima Pindasoep van Project Gezond......

Bouillon, groente en citroengras erbij.

Bouillon, groente en citroengras erbij.
Prima Pindasoep van Project Gezond......

De kipblokjes erbij.

De kipblokjes erbij.
Prima Pindasoep van Project Gezond......

Als laatste de brij van kokosmelk, pindakaas en peterselie toevoegen.

Als laatste de brij van kokosmelk, pindakaas en peterselie toevoegen.

Deze heerlijke soep smaakt uitstekend als voedzame lunch met extra veel groente. Ook als hoofdgerecht of voorgerecht te gebruiken. Ik zag dat er al veel pindasoep ( en alle recepten toch nét weer iets anders)  recepten op de site staan, maar het recept van Project Gezond verdient hier ook een plekje  vind ik ! Soms hoor je wel eens de opmerking over deze soep, dat je een bak satésaus aan het leegeten bent, maar dat is absoluut niet het geval en mocht je de soep tóch nog iets te pinda achtig  vinden qua smaak dan verdun je de soep met wat extra bouillon of kokosmelk. Wij vonden de soep naar onze smaak zo perfect in balans en absoluut géén bakje satésaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en sambal een paar minuutjes zachtjes aan.
Voeg dan 1 liter water waarin de bouillon is opgelost toe aan de pan samen met de gekozen groente.

Breng dit alles aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de gekneusde stengel citroengras samen met de blokjes kip aan de soep toe . Laat dit ook 15 minuutjes meekoken.

Meng ondertussen de pindakaas , de melk of de kokosmelk, ketjap en gesnipperde peterselie.
Voeg dit mengsel enkele minuten voor het eind van de kooktijd toe aan de soep en roer het goed door.

Laat de soep nog één keer aan de kook komen haal er de stengel citroengras uit , proef en maak eventueel verder op smaak met nog wat limoensap en sambal en serveer de soep op voorverwarmde borden. Garneer met wat taugé en verse rode peper en/of wat ringetjes bosui.

Serveertip

Eerst proeven, want sambal teveel toevoegen kun je er niet uithalen. Toevoegen aan je eigen bord kan natuurlijk altijd.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto en een kleine aanpassing ( limoen en kokosmelk en het soort groente)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top