1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Saffraan-rijst

Saffraan-rijst

Door: nanka

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-07-1999

Ingrediënten


500 gr Basmati-rijst
100 gr olie
1 middelgrote uit
1 teentje knoflook
2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel
1 tl saffraan, geweekt in kopje kokend water
2 el citroensap
1 el zout


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem met goed te sluiten deksel.

Saffraan-rijst
Saffraan-rijst

Rijst die nooit verveeld en er leuk uitziet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst wassen tot het schoon is.

Bereidingswijze

1. Ui schillen en in groffe stukken snijden.
2. Olie in de pan verhitten en de ui daarin bakken tot hij zacht en glazig is.
3. Knoflook persen en die samen met de kurkuma mee laten fruiten in de pan.
4. Rijst toevoegen en even goed mee laten bakken tot alle rijstkorrels glimmen van de olie en heel licht doorzichtig worden.
5. Het citroensap toevoegen en goed roeren.
6. Nu de saffraan met het water toevoegen en dit aanvullen tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
7. Voeg tenslotte het zout toe.
8. Sluit de pan goed (eventueel met een theedoek om het deksel, dat is DE methode) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
9. Uiteindelijk, als alles klaar is een enorme klont boter erdoorheen roeren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top