Tempura van groenten met pikante saus

  • Japans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2020
  • Tempura van groenten met pikante saus

    Tempura van groenten met pikante saus

    Tempura van groenten met pikante saus

Gezond (warm) borrelhapje uit Japan met een pittige saus 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 cl pils bier
peper
1/2 eetlepel olie
5 cl melk
frituurolie
1 ei
chili sauce sweetened
100 g bloem
250 g wortelen (nettogewicht, geschild)
1 schaaltje peulerwten (200 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.

-Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

-Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.

-Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.

-Laat het draagmandje in de friteuse staan.
-Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie.
-Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).

-Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.


J

Bron

delhaize

Serveertip

Je kan ook andere soorten gekookte groenten op dezelfde manier bereiden: sperziebonen, bloemkool- of broccoliroosjes, enz ...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten