Snelle en ongezoete confituur met rood fruit
- Belgisch, Ontbijt
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-04-2020
Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit.Lekker op een boterham met platte kaas.
Ingrediënten 4 personen
150 g frambozen100 g aardbeien
3 takjes citroentijm
1 middelgrote zoete aardappel
5 cm verse gember, geraspt
sap van 1 citroen
½ tl kaneelpoeder
1 el honing
1 el zonnebloemolie
Benodigdheden
blenderconfituurpotjes
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Hussel met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. -Plaats 20 minuten in de oven.
-Snijd de aardbeien klein. Breng ze samen met de frambozen, citroentijm, gember, citroensap, honing, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur tot mousse koken.
-Verwijder de citroentijm uit de fruitmousse.
-Doe de gare zoete aardappel in een blender en giet er de fruitmousse bij. Mix glad. Of mix alles fijn met de keukenmixer.
-Giet de confituur in potjes en laat afkoelen.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Wat leuk om te lezen! Ik ga het zeker eens proberen! Wellicht een handige tip; je moet eens bij Fruit uit Zuid kijken. Het is een webshop en ze hebben enorm veel tropisch fruit. Hier is de link van de webshop; https://fruituitzuid.nl