1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Snelle en ongezoete confituur met rood fruit

Snelle en ongezoete confituur met rood fruit

  • Belgisch, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2020

Ingrediënten 4 personen


150 g frambozen
100 g aardbeien
3 takjes citroentijm
1 middelgrote zoete aardappel
5 cm verse gember, geraspt
sap van 1 citroen
½ tl kaneelpoeder
1 el honing
1 el zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Blender
confituurpotjes


Snelle en ongezoete confituur met rood fruit
Snelle en ongezoete confituur met rood fruit

Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit.Lekker op een boterham met platte kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Hussel met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. -Plaats 20 minuten in de oven.
-Snijd de aardbeien klein. Breng ze samen met de frambozen, citroentijm, gember, citroensap, honing, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur tot mousse koken.
-Verwijder de citroentijm uit de fruitmousse.
-Doe de gare zoete aardappel in een blender en giet er de fruitmousse bij. Mix glad. Of mix alles fijn met de keukenmixer.
-Giet de confituur in potjes en laat afkoelen.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top